ODZ

Rola środowiska IT w procesie badania sprawozdania finansowego

Kurs zalicza 8 godzin obligatoryjnego doskonalenia zawodowego w 2022 roku.

• Usystematyzowanie wiedzy uczestników odnośnie roli środowiska IT i jego wpływu na strategię badania sprawozdania finansowego.

• Podniesienie świadomości biegłych rewidentów odnośnie kluczowych ryzyk związanych ze środowiskiem IT oraz cyberbezpieczeństwem.

• Przedstawienie najlepszych praktyk odnośnie uwzględniania roli systemów IT w strategii badania sprawozdania finansowego.

• 9.00 - 10.30 - zajęcia on-line
  • 10.30 - 10.45 - przerwa
  • 10.45 - 12.15 - zajęcia on-line
  • 12.15 - 12.45 - przerwa
  • 12.45 - 14.15 - zajęcia on-line
  • 14.15 - 14.30 - przerwa
  • 14.30 - 16.00 - zajęcia on-line
Agnieszka Gajewska

Wykładowca: Agnieszka Gajewska

Biegły rewident, członek Zarządu Głównego Stowarzyszenia Księgowych w Polsce, Wiceprezes Zarządu O/O w Warszawie Stowarzyszenia Księgowych w Polsce. W latach 2015-2019 była Prezesem OR Polskiej Izby Biegłych Rewidentów w Warszawie. Prezes MAKTE Kancelarii Audytorów i Doradców Sp. z o.o. Ukończyła studia na wydziale Finanse i Bankowość w Szkole Głównej Handlowej, posiada wydany przez Ministra Finansów Certyfikat uprawniający do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych oraz Certyfikat uprawniający do prowadzenia Ewidencji Papierów Wartościowych w instytucjach finansowych.

W początkach pracy związana z Giełdą Papierów Wartościowych - nadzorowała ewidencję i obrót papierami wartościowymi. W latach 1994-2005 współtworzyła System Zarządzania „Symfonia”. Wdrażała organizację księgowości w kilkudziesięciu spółkach m.in. giełdowych, współpracowała przy prospektach emisyjnych, procesach wprowadzania spółek do publicznego obrotu, a także wdrażała międzynarodowe standardy rachunkowości zarówno w sporządzaniu jednostkowych jak i skonsolidowanych sprawozdań finansowych.

Wykładowca w Stowarzyszeniu Księgowych w Polsce oraz Polskiej Izbie Biegłych Rewidentów.

Dla osób, które uczestniczyły w innych kursach CE PIBR – 15% rabatu (340 zł netto).

• Proces edukacji w ramach kursu realizowany jest w oparciu o: autorskie wykłady prowadzone on-line, połączone z rozwiązywaniem zadań praktycznych, literaturę przedmiotu (akty normatywne) i ćwiczeniowe materiały szkoleniowe oraz samodzielną naukę słuchacza.
    • Kurs trwa 8 godzin lekcyjnych (godzina lekcyjna to 45 minut).
    • Zajęcia odbywają się na platformie clickmeeting. Wymagania techniczne dla uczestników szkolenia dostępne są tutaj.
    • Instrukcja połączenia w systemie clicmeeting dostępna jest tutaj.

Cena:
400,00 zł + VAT zw = 400,00 zł - koszt udziału dla biegłych rewidentów
400,00 zł + 23% VAT = 492,00 zł - koszt udziału dla osób nie będących biegłymi rewidentami

• 18 października 2022 r. wpłać do 08 października 2022 r. W tytule przelewu podaj symbol kursu "RIT20221018" oraz imię i nazwisko uczestnika kursu.
  • 21 grudnia 2022 r. wpłać do 11 grudnia 2022 r. W tytule przelewu podaj symbol kursu "RIT20221221" oraz imię i nazwisko uczestnika kursu.

Zgłoś się na szkolenie

ODZ