Stosowanie MSB w praktyce - część III: Procedury końcowe badania i sprawozdanie biegłego rewidenta

Kurs zalicza 16h obligatoryjnego doskonalenia zawodowego biegłych rewidentów w 2020 r.

• Nauczysz się stosowania zasad i osiągania celów skalowalności stosowania MSB w toku procedur końcowych badania sprawozdania finansowego.

• Poznasz cele, jakie biegły rewident powinien osiągnąć podczas badania sprawozdania finansowego.

• Nauczysz się przeprowadzania skutecznej dwustronnej komunikacji pomiędzy biegłym rewidentem a osobami sprawującymi nadzór nad jednostką oraz zapoznanie z zakresem przekazywanych informacji.

Dla osób, które uczestniczyły w innych kursach CE PIBR – 15% rabatu (595 zł).

• Proces edukacji w ramach kursu realizowany jest w formie warsztatu.
    • Kurs trwa 16 godzin lekcyjnych (godzina lekcyjna to 45 minut).

Waldemar Lachowski

Wykładowca: Waldemar Lachowski

Termin:

Biegły rewident. Członek PIBR, SKwP oraz brytyjskiego stowarzyszenia dyplomowanych księgowych (ACCA) – od 2013 r. jako FCCA. Od wielu lat zajmuje się badaniem sprawozdań finansowych, świadczeniem innych usług atestacyjnych i pokrewnych oraz doradztwem w dziedzinie rachunkowości, rewizji finansowej i kontroli wewnętrznej. Doświadczenie zawodowe zdobywał, pracując w Polsce i Wielkiej Brytanii dla takich firm jak Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers oraz Rewiks. Od 2011 r. działa jako niezależny ekspert niezwiązany z żadną firmą audytorską.

Jako autor, recenzent, doradca oraz wykładowca od lat pomaga biegłym rewidentom z mniejszych firm audytorskich we wdrażaniu Międzynarodowych Standardów Badania.

Opublikował liczne artykuły na temat rachunkowości, badania sprawozdań finansowych oraz kontroli wewnętrznej na łamach m.in.: „Accountancy”, „IFRS News”, „Rachunkowości”, „Monitora Rachunkowości i Finansów”, „Businessman Magazine”, „Nowych Rynków Kapitałowych”, „Gazety Prawnej” oraz „Rzeczpospolitej”. Autor podręczników ,,Planowanie badania sprawozdania finansowego – wybrane aspekty praktyczne i formalnoprawne’’ (PIBR 2009), ,,Badanie sprawozdań finansowych małych i średnich jednostek’’ (CE PIBR 2016) oraz "Sztuka wyboru część I i II" (CE PIBR 2019). Współautor podręcznika „Stosowanie Krajowych Standardów Rewizji Finansowej” (PIBR 2011).

Prowadził liczne szkolenia otwarte i zamknięte na temat rewizji finansowej, rachunkowości i kontroli wewnętrznej (w tym dla UKNF, NIK, Sopockiej Szkoły Biznesu oraz BPP Professional Education).

Elżbieta Pudło

Wykładowca: Elżbieta Pudło

Termin:

Absolwentka Akademii Ekonomicznej (obecnie Uniwersytet Ekonomiczny) w Krakowie. Ukończyła studia menedżerskie executive MBA – dyplom Master of Business Administration – GFKM Gdańsk i Graduate School w Nicei. Zdała egzamin ze znajomości zagadnień z zakresu Międzynarodowych Standardów Sprawozdawczości Finansowej, blok ACCA organizowany we współpracy Stowarzyszenia Księgowych w Polsce i ACCA.

Od 2003 r. wykonuje zawód biegłego rewidenta. Wiceprezes firmy audytorskiej. Od dwóch kadencji w Regionalnym Oddziale KIBR w Rzeszowie. Obecnie pełni funkcję sekretarza. W latach 2011-2015 członek komisji ds. standaryzacji usług świadczonych przez biegłych rewidentów. Wizytator Krajowej Komisji Nadzoru KIBR. Egzaminator Komisji Egzaminacyjnej KIBR (obcnie PIBR) przy egzaminach dla kandydatów na biegłych rewidentów.

W latach 2011-2015 członek Głównego Sądu Koleżeńskiego SKwP. Wykładowca z dziedziny rachunkowości i rewizji finansowej w SKwP, PIBR, Instytucie Rachunkowości i Podatków, Wyższej Szkole Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie oraz Wyższej Szkole Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie. Prowadzi szkolenia zamknięte dla pracowników firm.

Autorka artykułów z zakresu prawa bilansowego i rewizji finansowej. Ma na koncie publikacje w Pulsie Biznesu, cykl artykułów Biegły Radzi – w Dobrej Firmie – gazeta „Rzeczpospolita”, artykuły dla miesięcznika „Rachunkowość” o outsourcingu usług księgowych (Vademecum Biur Rachunkowych) oraz o kontroli wewnętrznej i o likwidacji spółek.

Harmonogram zostanie dodany po ustaleniu terminu szkolenia.

Zgłoś zainteresowanie szkoleniem

Brak terminów. Jeżeli chcesz wziąć udział w tym szkoleniu, daj nam znać. Postaramy się zorganizować dodatkowy termin.