Stosowanie MSB w praktyce - część III: Procedury końcowe badania i sprawozdanie biegłego rewidenta

Kurs zalicza 16h obligatoryjnego doskonalenia zawodowego biegłych rewidentów w 2018 r.

• Nauczysz się stosowania zasad i osiągania celów skalowalności stosowania MSB w toku procedur końcowych badania sprawozdania finansowego.

• Poznasz cele, jakie biegły rewident powinien osiągnąć podczas badania sprawozdania finansowego.

• Nauczysz się przeprowadzania skutecznej dwustronnej komunikacji pomiędzy biegłym rewidentem a osobami sprawującymi nadzór nad jednostką oraz zapoznanie z zakresem przekazywanych informacji.

Dla osób, które uczestniczyły w innych kursach CE PIBR - 15% rabatu (595 zł).

• Proces edukacji w ramach kursu realizowany jest w formie warsztatu.
    • Kurs trwa 16 godzin lekcyjnych (godzina lekcyjna to 45 minut).

• 10-11 października 2018 r. wpłać do 5 października 2018 r. W tytule przelewu podaj symbol kursu „MSB20181010_czIII” oraz imię i nazwisko uczestnika kursu.

Waldemar Majek

Wykładowca: Waldemar Majek

Termin:

Ekspert specjalizujący się w zakresie rewizji finansowej, kontroli wewnętrznej i audytu wewnętrznego. Konsultant Banku Światowego. Współautor książki z dziedziny ładu korporacyjnego – „Komitet audytu – pierwsze kroki. Przewodnik dla praktyków”.

W przeszłości dyrektor zarządzający jednej z największych firm szkoleniowych BPP Professional Education w Polsce. Doświadczenie w audycie i konsultingu zdobywał głównie w PwC w Holandii, Irlandii oraz Polsce. Jako menedżer działu usług zapewniających i doradczych nadzorował badania sprawozdań finansowych spółek z sektora usług finansowych (banki, zakłady ubezpieczeń, fundusze inwestycyjne) i spółek z innych branż.

Od 2005 r. jest członkiem ACCA i uzyskał tytuł Fellow Member. Posiada kwalifikację Certified Internal Auditor (CIA) i należy do Stowarzyszenia Audytorów Wewnętrznych IIA Polska. Posiada akredytację The Institute of Internal Auditors (IIA Global) w zakresie zewnętrznej oceny jakości funkcji audytu wewnętrznego (Quality Assurance Validator).

Justyna Beata Zakrzewska

Wykładowca: Justyna Beata Zakrzewska

Termin:

W latach 2013-2017 wiceprzewodniczącą Rady ACCA w Polsce. W 2017 r. została członkiem Komisji Egzaminacyjnej dla kandydatów na biegłych rewidentów. Od 2015 r. członek Rady Regionalnego Oddziału PIBR w Warszawie oraz lider Komisji ds. Wsparcia w Postępowaniu Dyscyplinarnym, a także członek Komisji ds. Szkoleń w PIBR. W latach 2009-2015 była wizytatorem Krajowej Komisji Nadzoru.

Prowadzi autorskie warsztaty dla biegłych rewidentów „Przeprowadzanie i dokumentacja poszczególnych etapów badania sprawozdań finansowych według MSB”, na których uczestnicy zdobywają praktyczną wiedzę z zakresu sporządzania dokumentacji rewizyjnej. Współtłumaczka publikacji „Przewodnik wdrażania kontroli, jakości w małych i średnich firmach audytorskich”, „Przewodnik stosowania MSB w badaniu małych i średnich jednostek”, „Przewodnik zarządzania w małych i średnich firmach audytorskich” oraz „Przewodnik przeprowadzania usług przeglądu”.

Współautorka publikacji PIBR „Badania małych i średnich jednostek według polskich standardów i MSRF” i „Ryzyka specyficzne dla wybranych branż”.

Harmonogram zostanie dodany po ustaleniu terminu szkolenia.

Zgłoś zainteresowanie szkoleniem

Brak terminów. Jeżeli chcesz wziąć udział w tym szkoleniu, daj nam znać. Postaramy się zorganizować dodatkowy termin.

Przypominamy, że administratorem danych osobowych jest Polska Izba Biegłych Rewidentów, al. Jana Pawła II 80, 00-175 Warszawa, e-mail: biuro@pibr.org.pl (zwana dalej "PIBR"). Czytaj całość