Badanie skonsolidowanego sprawozdania finansowego

Kurs wchodzi w zakres obligatoryjnego doskonalenia zawodowego biegłych rewidentów w 2018 r. i zalicza 16 godzin z bloku rewizja finansowa.

• Usystematyzujesz swoją wiedzę z zakresu weryfikacji skonsolidowanego sprawozdania finansowego.

• Zapoznasz się z procesem planowania badania skonsolidowanego sprawozdania finansowego oraz weryfikacji najczęściej występujących korekt i wyłączeń konsolidacyjnych.

• Poznasz zakres i formę dokumentacji konsolidacyjnej jednostek dominujących oraz dokumentacji z badania sprawozdania skonsolidowanego.

Dla osób, które uczestniczyły w innych kursach CE PIBR - 15% rabatu (510 zł).

• Kurs trwa 16 godzin lekcyjnych (godzina lekcyjna to 45 minut).
    • Proces edukacji w ramach kursu realizowany jest w oparciu o: autorskie wykłady połączone z rozwiązywaniem zadań praktycznych, literaturę przedmiotu (akty normatywne) i ćwiczeniowe materiały szkoleniowe oraz samodzielną naukę słuchacza.

• 12-13 listopada 2018 r. wpłać do 29 października 2018 r. W tytule przelewu podaj symbol kursu „BSS20181112” oraz imię i nazwisko uczestnika kursu.
  • 26-27 listopada 2018 r. wpłać do 12 listopada 2018 r. W tytule przelewu podaj symbol kursu „BSS20181126” oraz imię i nazwisko uczestnika kursu.

Artur Raciński

Wykładowca: Artur Raciński

Biegły rewident, wieloletni praktyk, specjalista w dziedzinie konsolidacji sprawozdań finansowych, autor szeregu publikacji. W latach 1994-2003 był pracownikiem  renomowanych firm audytorskich, w których kierował audytem rocznych i półrocznych skonsolidowanych sprawozdań finansowych różnej wielkości grup kapitałowych. Od 2003 roku prowadzi firmę, w ramach której zajmuje się doradztwem z zakresu rachunkowości, sprawozdawczości finansowej i audytu, a zwłaszcza z zakresu konsolidacji sprawozdań finansowych. Współpracuje z wieloma grupami kapitałowymi i firmami audytorskimi. Wykładowca MDDP Akademia Biznesu, Akademii Rachunkowości Compartners S.A., Centrum Edukacji Ekspert, Stowarzyszenia Księgowych w Polsce, KIBR w zakresie konsolidacji sprawozdań finansowych i rachunku przepływów pieniężnych. Autor książek „Sprawozdania finansowe jednostek powiązanych. Przykłady i komentarze” (PAR 2004), „Konsolidacja sprawozdań finansowych” (PAR 2008//2011, Wydawnictwo C.H.Beck 2015), a także szeregu artykułów dotyczących konsolidacji sprawozdań finansowych (Monitor Rachunkowości i Finansów, Wydawnictwo Wiedza i Praktyka).
Autor wydanego przez CE PIBR zbioru zadań „Konsolidacja sprawozdań finansowych” (2017) do obligatoryjnego doskonalenia zawodowego biegłych rewidentów.

• 9.00 - 10.30 - zajęcia dydaktyczne
  • 10.30 - 10.40 - przerwa kawowa
  • 10.40 - 12.10 - zajęcia dydaktyczne
  • 12.10 - 12.40 - przerwa lunchowa