Sprawozdania finansowe za 2020 - jak prezentować zdarzenia po dniu bilansowym?

Dla biegłych rewidentów kurs daje możliwość zaliczenia 5 godzin samokształcenia w ramach doskonalenia zawodowego.

• Omówimy wymagane ujawnienia w sprawozdaniach finansowych.

• Przedstawimy wpływ pandemii Covid-19 na ujawnienia związane ze zdarzeniami po dniu bilansowym.

• Omówimy zdarzenia po dniu bilansowym wg MSB.

Program

1. Wymagane ujawnienia w sprawozdaniach finansowych wg przepisów rachunkowych i ich szczegółowość.

2. Perspektywa roku 2020 i wpływ pandemii covid-19 na ujawnienia związane ze zdarzeniami po dniu bilansowym.

3. Pomoc państwowa (tzw. "środki z tarczy") związana z covid-19 w kontekście ujawnienia zdarzeń po dniu bilansowym.

4. Zdarzenia po dniu bilansowym wg MSB.

Harmonogram zostanie dodany po ustaleniu terminu szkolenia.

Magdalena Maksymiuk

Wykładowca: Magdalena Maksymiuk

biegły rewident, posiada kwalifikację ACCA. Bada sprawozdania finansowe jednostkowe i skonsolidowane, w tym spółek notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych. Posiada wszechstronne, ponad 15-letnie, doświadczenie w finansach. Pracowała w podmiotach międzynarodowych, w tym o zasięgu globalnym, o zróżnicowanej kulturze organizacyjnej (w tym japońskiej, francuskiej). W ramach prowadzonych projektów m.in.: opracowała kontrole wewnętrzne, organizację działów księgowości, międzynarodowe wdrożenia narzędzi i oprogramowania IT (w tym programy typu ERP), budowała współpracę działów księgowości z działami sprzedaży/produkcji.

Dla osób, które uczestniczyły w innych kursach CE PIBR – 15% rabatu (255 zł netto).

• Proces edukacji w ramach kursu realizowany jest w oparciu o: autorskie wykłady prowadzone on-line, literaturę przedmiotu (akty normatywne) i ćwiczeniowe materiały szkoleniowe oraz samodzielną naukę słuchacza.
    • Kurs trwa 5 godzin lekcyjnych (godzina lekcyjna to 45 minut).
    • Podstawą do uzyskania zaliczenia kursu jest obecność na zajęciach i aktywny w nich udział. Osoby, które uczestniczyły przynajmniej w 90% godzin lekcyjnych uzyskują zaświadczenie o ukończeniu kursu.
    • Zajęcia odbywają się za pomocą platformy clickmeeting. Wymagania techniczne dla uczestników szkolenia dostępne są tutaj.

Cena:
300,00 zł + VAT zw = 300,00 zł - koszt udziału dla biegłych rewidentów
300,00 zł + 23% VAT = 369,00 zł - koszt udziału dla osób nie będących biegłymi rewidentami

• 26 kwietnia 2021 r. wpłać do 16 kwietnia 2021 r. W tytule przelewu podaj symbol kursu „ZDB20210426” oraz imię i nazwisko uczestnika kursu.

Zgłoś zainteresowanie szkoleniem

Sprawozdania finansowe za 2020 - jak prezentować zdarzenia po dniu bilansowym?

Cena netto: 300 zł

Brak terminów. Jeżeli chcesz wziąć udział w tym szkoleniu, daj nam znać. Postaramy się zorganizować dodatkowy termin.